Turvallisuus saaressa

Paloturvallisuus ja nuohous

Jokaisessa mökissä pitää olla toimiva palovaroitin. Olisi myös suositeltavaa, että jokaisessa mökissä olisi ainakin yksi sammutusväline: jauhesammutin, sammutuspeite tai sankoruisku. Sadevesitynnyri (täysi) ja ämpäri ovat myös hyviä sammutusvälineitä.


Tulisijat tulee nuohota kolmen vuoden välein. Nuohouksen tilaamisesta vastaa majan omistaja. Mahdollisten palovahinkojen sattuessa vakuutuskorvausten saaminen on todennäköisempää, mikäli nuohous on hoidettu säännöllisesti.

Mökkivakuutus

Mökille kannattaa ottaa vakuutus, joka korvaa tulipalojen ja mökkimurtojen vahingot. Kotivakuutuksen yhteydessä tulisijalla varustetun mökin vakuutusmaksu on vakuutusyhtiöstä riippuen yleensä alle 100 €/vuosi.

Punkit

Lammassaaressa, kuten Etelä-Suomen luonnossa muuallakin, on punkkeja. Osa punkeista levittää bakteeria, joka voi aiheuttaa borrelioosia. Virusperäinen punkkiaivokuume on Uudellamaalla harvinaisempi ja sitä varten on olemassa rokote. Paras keino torjua punkkeja on pitää pitkiä housuja ja pitkähihaisia paitoja ja tarkastaa iho päivittäin.

Lasten turvallisuus saaressa

Koitto ry tarjoaa mökkiläisten lapsille ja lapsivieraille mm. leikkimökin ja keinut. Lapset ovat kuitenkin aina vanhempien vastuulla ja Koitto ry ei vastaa mahdollisista tapaturmista. Saaressa oleva trampoliini on yksityisomaisuutta.