Palvelut kesämajan omistajille

Talonmies

Joka kesä pyritään palkkaamaan saareen talonmies, noin touko-syyskuun ajaksi. Talonmies huolehtii saaren yleisestä huollosta, eikä häntä ole siis tarkoitettu mökkiläisten omien remonttien tms. tekoon. Talonmiehen puhelinnumero on 050-359 1031 (arkisin klo 8-16).

Sauna

Saunavuoro (tunti/päivä/mökki) varataan merkitsemällä nimi ja mökin numero varauslistaan. Varauksia voi tehdä samalle ja seuraavalle päivälle, ei pidemmälle. Sama maja ei saa varata sekä perjantain että lauantain vuoroja. Jos vuoroja on lauantaina vapaana, niitä voi varata samalle päivälle. Varauksissa on hyvä välttää pitkiä "hyppytunteja" mikäli mahdollista. Päivittäin ensimmäinen vuoro alkaa klo 12 ja viimeinen saunavuoro klo 23 (katso saunan aukiolot). Varauslista löytyy postilaatikosta saunan päädystä. Maanantai on kuivatuspäivä.


Saunaohjeet löytyvät saunan pukuhuoneesta. Ensimmäinen saunoja lämmittää saunan, hänelle vuoro on maksuton, kun saunojia on vähintään lämmittäjä + kolme saunojaa.Saunan lämmittäjä täyttää sekä saunassa että saunan eteisessä olevat puutelineet. Kuivimmat polttopuut ovat liiterissä, joten olisi hyvä käyttää ne ensimmäisenä. Saunan lämmittäjä huolehtii, että sauna ympäristöineen on siisti illan saunojille. Saunan tulisijaa ei saa pakata täyteen puita.

Viimeinen saunoja huolehtii pesuhuoneen lattian huolellisesta kuivauksesta ja avaa löylyhuoneen oven ennen poistumistaan.

Saunan vesi ei ole juomakelpoista. Vettä lämmitetään padassa ja saunojien tulee huolehtia, että pataan jää lämmintä vettä myös muille saunojille. Tarvittaessa padan tulipesään sytytetään tuli.

Saunatilat luonnollisesti jätetään yhtä siistiin kuntoon kun tultaessa, mm. rannalla olevat jalkojenpesuvedet on hyvä vaihtaa, mikäli vadit ovat täynnä hiekkaa. Ovet lukitaan lähtiessä.
Saunan tuhka jäähdytetään huolellisesti metalliämpärissä. Talonmies tyhjentää ämpärin.


Saunassa voi käydä lyhyesti aamupesulla ti-su ennen kello kahtatoista. Pataa ei saa lämmittää aamuisin.

Vältäthän sauna-aikoina kulkemista sauna-alueen läpi.

Kesän sauna-ajat 1.6.-30.8.
ma suljettu kuivatuspäivä
ti-pe 16-24
la-su 12-24

Kesän yhteissaunat
Yhteissaunan lämmittävät saunojat itse.

Kesäkuu
3.6. klo 14-16 naiset ja klo 16-18 miehet
10.6. klo 14-16 miehet ja klo 16-18 naiset
17.6. klo 14-16 naiset ja klo 16-18 miehet
24.6. klo 14-16 miehet ja klo 16-18 naiset

Heinäkuu
1.7. klo 14-16 naiset ja klo 16-18 miehet
8.7. klo 14-16 miehet ja klo 16-18 naiset
15.7. klo 14-16 naiset ja klo 16-18miehet
22.7. klo 14-16 miehet ja klo 16-18 naiset
29.7. klo 14-16 naiset ja klo 16-18 miehet

Elokuu
5.8. klo 14-16 miehet ja klo 16-18 naiset
12.8. klo 14-16 naiset ja klo 16-18 miehet
19.8. Elojuhla
26.8. klo 14-16 naiset ja klo 16-18 miehet

Jätehuolto

Koiton jätekatokseen voi tuoda kotitalousjätteet. Koiton jätekatos sijaitsee laiturin vieressä.

Pirtillä on suljettu ruokakompostori, johon elintarvikejäte tulee toimittaa.

Muut jätteet, kuten ongelma- ja rakennusjätteet, on vietävä asianmukaiseen kierrätykseen mantereelle ks. Jätteet ja kierrätys.

Tulisijoissa voi polttaa puhdasta puuta ja paperit sekä pahvit voi käyttää sytykkeenä.

Juhannuskokkoon kootaan palavaa puuta juhannusaattona, mikäli kokko poltetaan. Ennen juhannusta ja sen jälkeen ei kokkopaikalle saa tuoda mitään. Kokosta tiedotetaan vuosittain erikseen.

Jätteen poltto saaressa

Mökkiläisiä muistutetaan Helsingin kaupunkin ympäristönsuojelumääräyksistä, joiden mukaan jätteen hävittäminen polttamalla on kielletty:

14 § Jätteiden poltto kiinteistöllä

"Jätteiden hävittäminen polttamalla on kielletty.

Kielto ei koske kuivaa, puhdasta ja käsittelemätöntä puujätettä, jota poltetaan asianmukaisessa tulisijassa tai paperin ja pahvin käyttöä sytykkeenä.

Risujen, hakkuutähteiden ja lehtien avopoltto on kielletty asemakaavassa osoitetuissa rakennuskortteleissa ja niiden ulkopuolella taajaan rakennetuilla alueilla. Avopoltolla tarkoitetaan myös polttamista tynnyrissä tai vastaavassa astiassa."

Kaivot

Lammassaaressa on kaksi kaivoa: yläkaivo ja alakaivo. Kaivojen vedenlaatua tutkitaan säännöllisesti.

Molempien kaivojen vesi on juomakelpoista.

Vesianalyysi yläkaivo 2022
Vesianalyysi alakaivo 2022
Talousveden laatuvaatimukset

Yläkaivon vettä on syytä käyttää säästellen ja vain juomavedeksi, koska kaivosta loppuu vesi nopeasti. Alakaivossa vettä riittää yleensä hyvin koko kesäksi.

Sadevettä kannattaa kerätä esimerkiksi kukkien kastelua varten.

Lammassaaren avain

Saunan, roskakatoksen, huussin ja kaivon lukot ovat sarjoitettu samalle avaimelle. Tarkemmat ohjeet saat Koitto ry:n johtoryhmän puheenjohtajalta. Vanhan mökin kaupan yhteydessä myös avainoikeus siirtyy uudelle omistajalle.

Kaasua saaresta

Saaressa on kesällä myynnissä 11 kg ja 5 kg teräksisiä kaasupulloja, tyhjää pulloa vastaan. Kaasupullot sijaitsevat venelaiturirannassa kaasukaapissa. Jos tarvitset kaasua ota hyvissä ajoin yhteyttä talonmieheen. Talonmiehen yhteystiedot löydät tämän sivun yläreunasta.

Huussit

Lammassaaressa on 8 kuivakäymälää, kolmessa eri rakennuksessa. Huussit 1 ja 2 ovat lukittuja ja oveen sopii Lammassaaren avain. Huusseissa ei ole wc-paperia, joten varaa mökillesi paperit huussikäyntejä varten. Huussiin pitää lisätä kuiviketta aina käynnin jälkeen, liian märkä komposti alkaa haista.

Kuivakäymälät tyhjennetään jälkikomposteihin talkootyönä. Kompostia käytetään maanparannukseen Lammassaaressa, joten huussiin ei saa heittää roskia.

Venepaikat

Saaren laiturissa on 18 Koiton jäsenille tarkoitettua venepaikkaa. Laituripaikat ovat haluttuja ja varaudu useamman vuoden jonotukseen. Voit ilmoittautua laituripaikkajonoon puheenjohtajalle. Käyttämättömät laituripaikat luovutetaan edelleen vuosittain. Laituripaikan huolto (kuten poiju) kuuluu vuokralaiselle.


Veneitä voi säilyttää saaren rannassa talvella, mutta ne on laskettava vesille viimeistään määräpäivänä, (tänä vuonna 10.6.2023). Talviteloille vedettyyn veneeseen on kiinnitettävä lappu, josta käy selville veneen omistaja.

Trampoliini

Trampoliini on lentopallokentällä. Trampoliinin käyttöohjeet ovat sen vieressä sekä luettavissa Koiton nettisivuilla. Trampoliini on myös lukittu, lukkoon käy saaren avain (sama kuin huusseihin).

Lammassaaren lapsiperheiden vanhempia pyydetään ohjeistamaan lapsia trampoliinin käytöstä, sekä siitä että trampoliini tulee lukita käytön jälkeen. Kaikkien Lammassaarelaisten toivotaan puuttuvan luvattomaan käyttöön tai ilkivaltaan, sillä hyväkuntoisesta trampoliinista on paljon iloa lapsille.

Työkalujen lainaus

Yhdistyksellä on työkaluja saaren kiinteistöjen ja piha-alueiden kunnossapitoon, niistä voi kysyä talonmieheltä. Talonmiehen yhteystiedot löydät tämän sivun yläreunasta.

Veneen lainaus

Koitto ry:llä on vene, joita voi vuokrata tavarankuljetukseen, mikäli se ei ole varattuna. Lisätietoja puheenjohtajalta tai talonmieheltä.

Sivu päivitetty 21.6.2023