Palvelut kesämajan omistajille

Talonmies

Joka kesä pyritään palkkaamaan saareen talonmies, noin touko-syyskuun ajaksi. Talonmies huolehtii saaren yleisestä huollosta, eikä häntä ole siis tarkoitettu mökkiläisten omien remonttien tms. tekoon. Talonmiehen puhelinnumero on 050-359 1031.

Sauna

Saunavuoro (tunti/päivä/mökki) varataan merkitsemällä nimi ja mökin numero varauslistaan. Varauksia voi tehdä samalle ja seuraavalle päivälle, ei pidemmälle. Sama maja ei saa varata sekä perjantain että lauantain vuoroja. Jos vuoroja on lauantaina vapaana, niitä voi varata samalle päivälle. Varauksissa on hyvä välttää pitkiä "hyppytunteja" mikäli mahdollista. Päivittäin ensimmäinen vuoro alkaa klo 12 ja viimeinen saunavuoro klo 23 (katso saunan aukiolot). Varauslista löytyy postilaatikosta saunan päädystä. Maanantai on kuitavatuspäivä.


Saunaohjeet löytyvät saunan pukuhuoneesta. Ensimmäinen saunoja lämmittää saunan, hänelle vuoro on maksuton, kun saunojia on vähintään lämmittäjä + kolme saunojaa.Saunan lämmittäjä täyttää sekä saunassa että saunan eteisessä olevat puutelineet. Kuivimmat polttopuut ovat liiterissä, joten olisi hyvä käyttää ne ensimmäisenä. Saunan lämmittäjä huolehtii, että sauna ympäristöineen on siisti illan saunojille. Saunan tulisijaa ei saa pakata täyteen puita.

Viimeinen saunoja huolehtii pesuhuoneen lattian huolellisesta kuivauksesta ja avaa löylyhuoneen oven ennen poistumistaan.

Saunan vesi ei ole juomakelpoista. Vettä lämmitetään padassa ja saunojien tulee huolehtia, että pataan jää lämmintä vettä myös muille saunojille. Tarvittaessa padan tulipesään sytytetään tuli.

Saunatilat luonnollisesti jätetään yhtä siistiin kuntoon kun tultaessa. Mm. rannalla olevat jalkojenpesuvedet on hyvä vaihtaa, mikäli vadit ovat täynnä hiekkaa. Ovet lukitaan lähtiessä.
Saunan tuhka jäähdytetään huolellisesti metalliämpärissä. Talonmies tyhjentää ämpärin.


Saunaan vaan terveenä!


Saunan aukioloajat toukokuussa 14.5.-31.5.2022

Saarenhoitopäivänä 14.5. yhteissaunat:
naiset klo 15.00-17.00
miehet klo 17.00-19.00

Sauna on auki toukokuussa saarenhoitopäivästä 14.5. alkaen ti-su klo 16.00-24.00. Saunan maalaamisen takia toukokuussa on tavallista lyhyemmät aukioloajat viikonloppuisin.


Jätehuolto

Koiton jätekatokseen voi tuoda kotitalousjätteet. Koiton jätekatos sijaitsee laiturin vieressä.

Pirtillä on suljettu ruokakompostori, johon elintarvikejäte tulee toimittaa.

Muut jätteet, kuten ongelma- ja rakennusjätteet, on vietävä asianmukaiseen kierrätykseen mantereelle ks. Jäätteet ja kierrätys.

Tulisijoissa voi polttaa puhdasta puuta ja paperit sekä pahvit voi käyttää sytykkeenä.

Juhannuskokkoon kootaan palavaa puuta juhannusaattona, mikäli kokko poltetaan. Ennen juhannusta ja sen jälkeen ei kokkopaikalle saa tuoda mitään. Kokosta tiedotetaan vuosittain erikseen.

Kaivot

Lammassaaressa on kaksi kaivoa: yläkaivo ja alakaivo. Kaivojen vedenlaatua tutkitaan säännöllisesti. Uusien tulosten perusteella alakaivon vesi täyttää talousveden vaatimukset, mutta yläkaivon vesi ei. Yläkaivo on nyt suljettu ja odottaa kaupungin kunnostusta. Yläkaivo kunnostetaan näillä näkymin kesän 2022 alkupuolella, tarkempaa aikataulua ei vielä ole tiedossa.

Alakaivon analyysitulokset 2021

Yläkaivon analyysitulokset 2021

Lammassaaren avain

Saunan, roskakatoksen, huussin ja kaivon lukot ovat sarjoitettu samalle avaimelle. Tarkemmat ohjeet saat Koitto ry:n johtoryhmän puheenjohtajalta. Vanhan mökin kaupan yhteydessä myös avainoikeus siirtyy uudelle omistajalle.

Kaasua saaresta

Saaressa on kesällä myynnissä 11 kg ja 5 kg teräksisiä kaasupulloja, tyhjää pulloa vastaan. Kaasupullot sijaitsevat venelaiturirannassa kaasukaapissa. Jos tarvitset kaasua ota hyvissä ajoin yhteyttä talonmieheen. Talonmiehen yhteystiedot löydät tämän sivun yläreunasta.

Huussit

Lammassaaressa on 8 kuivakäymälää, kolmessa eri rakennuksessa. Huussit 1 ja 2 ovat lukittuja ja oveen sopii Lammassaaren avain. Huusseissa ei ole wc-paperia, joten varaa mökillesi paperit huussikäyntejä varten. Huussiin pitää lisätä kuiviketta aina käynnin jälkeen, liian märkä komposti alkaa haista.

Kuivakäymälät tyhjennetään jälkikomposteihin talkootyönä. Kompostia käytetään maanparannukseen Lammassaaressa, joten huussiin ei saa heittää roskia.

Venepaikat

Saaren laiturissa on 18 Koiton jäsenille tarkoitettua venepaikkaa. Laituripaikat ovat haluttuja ja varaudu useamman vuoden jonotukseen. Voit ilmoittautua laituripaikkajonoon puheenjohtajalle. Käyttämättömät laituripaikat luovutetaan edelleen vuosittain. Laituripaikan huolto (kuten poiju) kuuluu vuokralaiselle.


Veneitä voi säilyttää saaren rannassa talvella, mutta ne on laskettava vesille viimeistään määräpäivänä, (oka on vuonna 2022 10.6.) Talviteloille vedettyyn veneeseen on kiinnitettävä lappu, josta käy selville veneen omistaja.

Trampoliini

Trampoliini on lentopallokentällä. Trampoliinin käyttöohjeet ovat sen vieressä sekä luettavissa Koiton nettisivuilla. Trampoliini on myös lukittu, lukkoon käy saaren avain (sama kuin huusseihin).

Lammassaaren lapsiperheiden vanhempia pyydetään ohjeistamaan lapsia trampoliinin käytöstä, sekä siitä että trampoliini tulee lukita käytön jälkeen. Kaikkien Lammassaarelaisten toivotaan puuttuvan luvattomaan käyttöön tai ilkivaltaan, sillä hyväkuntoisesta trampoliinista on paljon iloa lapsille.

Työkalujen lainaus

Yhdistyksellä on työkaluja saaren kiinteistöjen ja piha-alueiden kunnossapitoon, niistä voi kysyä talonmieheltä. Talonmiehen yhteystiedot löydät tämän sivun yläreunasta.

Veneen lainaus

Koitto ry:llä on vene, joita voi vuokrata tavarankuljetukseen, mikäli se ei ole varattuna. Lisätietoja puheenjohtajalta tai talonmieheltä.

Sivu päivitetty 6.5.2022