Kesämajan omistajan maksut ja velvollisuudet

Maksut

Maksut laskutetaan vuosittain useassa erässä. Älä tee maksusuorituksia ilman erillistä laskua ja käytä aina viitenumeroa maksaessasi.

Vuoden 2024 maksut ja eräpäivät löytyvät täältä.

Kesämajapaikan vuosivuokra noudattaa Helsingin kaupungin ja Koitto ry:n vuokrasopimuksessa määrättyä summaa. Koitto kerää ja tilittää maksun Helsingin kaupungille.

Huoltomaksulla katetaan Lammassaaren kuluja joita ovat talonmiehen palkkaus, korjaus- ja ylläpitokulut ja jätteiden kuljetukset mantereelle.

Saarenhoitomaksu koskee niitä saarelaisia, jotka eivät osallistu kevään ja syksyn saarenhoitopäiviin. Tämä maksu tulee korvatuksi osallistumalla molempiin saarenhoitopäiviin.

Saunamaksu määräytyy kuluneena vuonna käytetyistä saunavuoroista ja laskutetaan syksyllä.

Laituripaikkamaksu ja mahdollinen veneen talvisäilytysmaksu laskutetaan keväällä.

Koiton jäsenmaksu peritään vain jäseniltä.

Lammassaaren saarenhoitopäivät

Saarenhoitopäivät järjestetään kahdesti vuodessa, yleensä toukokuun alussa ja syyskuun lopussa. Tarkemmat aikataulut löydät Ajankohtaista-sivulta.


Saarenhoitopäivinä huolletaan saarta isolla porukalla: pilkotaan polttopuita saunalle, siivotaan yhteisiä tiloja ja tehdään muita saaren huoltotöitä. Töiden jälkeen on mahdollisuus saunoa.


Saarenhoitopäiviin osallistuneiden henkilöiden nimet kirjataan osallistujaluetteloon. Molempiin saarenhoitopäiviin osallistuminen korvaa saarenhoitomaksun. Hoitotöitä voi suorittaa muulloinkin kuin saarenhoitopäivinä saman kalenterivuoden aikana, tästä voi kysyä Koitto ry:n puheenjohtajalta.

Mökkiläisen yhteystietojen vaihtuminen

Yhteystietojen vaihtuessa mökkiläisen tulee itse ilmoittaa uudet tiedot Koitolle:

  • laskut(at)koitto.net

Jos mökkiläinen muuttaa Helsingin ulkopuolelle, tulee hänen vuoden kuluessa muutosta myydä mökkinsä helsinkiläiselle.

Sivu päivitetty 13.4.2024